Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@03:08:42 GMT

اپراتورها چگونه دسترسی به کلاب‌هاوس را مختل کردند؟

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۸۹۷۶۰

اپراتورها چگونه دسترسی به کلاب‌هاوس را مختل کردند؟

به گزار ش روز شنبه ایرنا، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که بر اساس مصوبه هیات وزیران موظف شده بود تخلف اپراتورهای همراه‌اول، ایرانسل و مخابرات برای ایجاد اختلال در شبکه اجتماعی کلاب‌هاوس را بررسی کرده و جزئیات آن را در سایت خود منتشر کند، امروز (شنبه)  جزئیات فنی این تخلف را منتشر کرد.

همراه اول؛ با تغییر DNS

بر اساس بیانیه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، شرکت ارتباطات سیار ایران، با تغییر DNS (خدمات‌دهندگان نام دامنه) کلاب هاوس را بر روی اپراتور خود مسدود کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییر دیگر انجام شده در روش مسدودسازی است که به جای بازگرداندن آدرس پیوندها اقدام به عدم پاسخ به آدرس سایت موردنظر کرده است. به نحوی که پاسخی برای درخواست این دامنه‌ها از سوی DNS سرورهای آن شرکت داده نمی‌شود اما با DNS های دیگر مانند ۸.۸.۸.۸ پاسخ داده می‌شود و این موضوع حکایت از این دارد که این دامنه بر روی DNS های اپراتور همراه اول مسدود شده است. همچنین در ابتدای اختلال با توجه به وجود DNS Cache احتمالا ۱۰۰ درصد کاربران با انسداد مواجه نمی‌شدند.

ایرانسل با تغییر در نحوه مسیریابی

در اپراتور ایرانسل مسدودسازی به صورت IP در برخی مناطق انجام شده است، به این صورت که ابتدا IP های دامه WWW.clubhouseapi.com  استخراج شده و سپس روی روتر آن اپراتور مسدود شده است.

اپراتور ایرانسل اقدام به مسدودسازی در برخی مناطق خود کرده و در برخی مناطق دیگر انسداد را حذف کرده است. این انسداد به گونه‌ای به نظر می‌رسد که کاربر احساس می‌کند برنامه کلاب هاوس دچار اختلال است.

بعد از برقراری ارتباط بین کاربر و سامانه مرکزی نرم افزار، تجهیزات شبکه اپراتور با درصد بالایی بسته‌های ارتباطی را حذف می‌کند و این کار باعث اختلال شدید می‌شود و پیام رسان مکررا جهت برقراری مجدد ارتباط، اقدام می‌کند و کاربر پس از طی زمان انتظار طولانی به این نتیجه می‌رسد که ارتباط ممکن نیست.

شرکت مخابرات؛ مسدودسازی آدرس IP

در این اپراتور مسدودسازی به صورت آدرس IP انجام شده است به این صورت که ابتدای IP های دامنه سایت کلاب‌هاوس استخراج شده و سپس بر روی روتر آن اپراتور مسدود شده است. این انسداد نیز به گونه‌ای به نظر می‌رسد که کاربر احساس کند برنامه کلاب‌هاوس دچار اختلال شده است.

جریمه اپراتورهای متخلف

به گزارش ایرنا، ۲۹ فروردین ماه پس از گذشت ۱۰ روز از ایجاد اختلال اولیه در دسترسی به اپلیکیشن کلاب‌هاوس، وزارت ارتباطات پیشنهادی مبنی بر جریمه روزانه ۵۰ میلیارد تومانی اپراتورها برای ایجاد اختلال خودسرانه در این اپلیکیشن به هیات وزیران ارائه کرد. با گذشت حدود ۵ روز این پیشنهاد به تصویب رسید و ابلاغ شد.

هیات وزیران در جلسه ۲۹ فروردین ماه به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی و اطلاعات و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد ماده واحده قانون، اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیر دولتی در زمینه پست و مخابرات –تعیین شده قانونی، مصوب ۱۳۹۲– تصویب کرد: به منظور حفظ حق دسترسی شهروندان و کاربران به خدمات فضای مجازی در صورتی که کارورها خارج از ترتیبات تعین شده قانونی، محدودیت، اختلال یا انسداد در نرم افزار، تارنماها (وب‌گاه‌ها)، برنامه‌های کاربردی وسایر خدمات مبتنی بر فضای مجازی به وجود آورند، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی) اقدامات لازم را به عمل می‌آورد.

دولت چه کرد؟

بر اساس این مصوبه دولت، سازمان تنظیم مقررات موظف است با جمع آوری مستندات فنی، ظرف ۲۴ ساعت محدودیت، اختلال یا انسداد را به کارورها (اپراتورها) اعلام و هم‌زمان مراتب محدودیت، اختلال یا انسداد را در پایگاه اطلاع رسانی خود منتشر کند.

در صورتی که کارورها (اپراتورها) ظرف ۲۴ ساعت از زمان اعلام سازمان نسبت به رفع محدودیت، اختلال یا انسداد اقدام نکنند، سازمان تنظیم مقررات موظف است تا زمان رفع تخلف روزانه تا سقف ۵۰ میلیارد تومان کارور متخلف را جریمه کند. کارور موظف است با اعلام سازمان تنظیم مقررات مبالغ را به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز کند.

در صورتی که پس از یک هفته از اعلام سازمان تنظیم مقررات، کارور نسبت به رفع محدویت، اختلال یا انسداد اقدام نکرد، سازمان تنظیم مقررات مجاز است با رعایت وظایف و اختیارات مقرر در اساسنامه و دیگر قوانین و مقررات مربوط، علاوه بر جریمه تعیین شده در بند ۲ این تصویب‌نامه، نسبت به تعلیق (لغو موقت) یا کاهش مدت اعتبار پروانه کارور حداکثر به مدت دو سال اقدام کند.

به گزارش ایرنا، ۱۹ فروردین‌ماه شبکه اجتماعی کلاب‌هاوس دچار اختلال شد. وزیر ارتباطات درباره فیلتر این شبکه اجتماعی گفت: چنین حکمی صادر و حتی مطرح نشده است،  اما اختلال از سوی اپراتورها همچنان برقرار بود هرچند آن‌ها نیز اعلام کردند هیچ دستور قضایی مبنی بر فیلتر این شبکه اجتماعی صادر نشده است.

پس از آن روابط‌عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد با پایان ضرب‌العجل ۲۴ ساعته این وزارتخانه به اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و مخابرات برای ایجاد اختلال عمدی در شبکه اجتماعی کلاب‌هاوس، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از این اپراتورها شکایت کرد.

شکایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز با موضوع اختلال عمدی اپراتورهای مذکور در سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی و با استناد به ماده ۷۳۷ قانون مجازات اسلامی به دادسرای عمومی و انقلاب تهران تسلیم شد. بر اساس ماده ۷۳۷ قانون مجازات اسلامی ایجاد هرگونه اختلال در ارتباطات کشور جرم تلقی می‌شود.

برچسب‌ها ایرانسل شرکت ارتباطات سیار ایران همراه اول سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کلاب هاوس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نرم افزار فیلترینگ شرکت مخابرات ایران فضای مجازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایرانسل شرکت ارتباطات سیار ایران همراه اول ایرانسل شرکت ارتباطات سیار ایران همراه اول سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کلاب هاوس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نرم افزار فیلترینگ شرکت مخابرات ایران فضای مجازی اخبار کنکور سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارتباطات و فناوری اطلاعات اختلال یا انسداد وزارت ارتباطات ایجاد اختلال شبکه اجتماعی کلاب هاوس همراه اول بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۹۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه‌های فرهنگی برای توسعه و تنظیم‌گری باید اراده داشته باشند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یاسر جلالی، مشاور وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی در بازدید از نمایشگاه دائمی ساترا از اراده مشترک دستگاه‌های فرهنگی کشور برای حمایت و ساماندهی جریان تولید، توزیع و مصرف محصولات فرهنگی رسانه‌ای خبر داد.

یاسر جلالی در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردها و عملکرد سازمان تنظیم مقررات صوت‌وتصویر فراگیر گفت: «از بدو تاسیس ساترا یک قرابت و نزدیکی و آشنایی با این سازمان دارم. با بخشی از فعالیت‌ها آشنا بودم اما پس از بازدید از نمایشگاه با فعالیت‌ها به صورت عمیق‌تر آشنا شدم. فعالیت‌های ساترا از نظر تنظیم‌گری، تنوع و حجم فعالیت بسیار خوب است و انتظار داریم که در سرخط‌های اصلی که به آن توجه می‌شود اتفاق‌های خوبی رخ دهد.»

این مقام مسئول با اشاره به لزوم آینده‌نگری در فعالیت‌های ساترا افزود: «بخشی از کارها متوجه آینده است و الزاماتی دارد که مهم‌ترین آن اجماع حاکمیت در تصویب و تثبیت یک سری ضوابط است. بخش دیگر این الزمات توسعه فناوری و سرمایه‌گذاری است که امیدوارم با تمهیدات این سازمان شاهد رخ دادن اتفاقات خوب باشیم.»

جلالی با اشاره به برخی از هماهنگی‌های خوبی که در دوسال گذشته برای ایجاد یک تقسیم کار و هماهنگی در مقوله تنظیم‌گری رخ داده گفت: «من برداشتم این است که حداقل در شرایط فعلی چهارچوب‌های ارزشی بین دستگاه‌ها و متولیان مشترک است و اراده‌های مشترکی وجود دارد. ممکن است یک جاهایی بخشی از قاعده‌های حکمرانی ما هنوز مشخص نشده یا بخشی از تقسیم‌کارهای ما دقیق نبوده که طبیعتا باعث بروز یک اختلافاتی هم شده اما می‌توان به وضوح دید که در دور فعلی اراده برای اینکه متناسب با نیاز کاربر و برای توسعه زیست بوم کار بشود وجود دارد و مسابقه خوبی بین دستگاه‌ها در این زمینه شکل گرفته است.»

این مدیر فرهنگی با اشاره به همکاری‌هایی که با سازمان تبلیغات اسلامی نیز دارد، ضمن تایید ضرورت حضور موثر تولید کنندگان آثار محتوایی ارزش مدار در سکوهای جدید و پرطرفدار تاکید کرد: «توسعه محتوا و توجه به اثر یک رویکرد، خط کلی حرکت سازمان تبلیغات‌اسلامی است. تلاش سازمان تبلیغات اسلامی این است که بتواند متناسب با مخاطبین مختلف محتوا را توسعه بدهد و در این مسیر اثرگذاری داشته باشد. در این مسیر دسترسی به برخی از مخاطبین مهمتر مثل قشر نوجوان برای سازمان‌تبلیغات‌اسلامی بسیار مهم است و به همین دلیل باید از سکوهای مختلف و مسیرهای مختلف برای دسترسی به مخاطبین هدف کمک گرفت. مشارکت مجموعه‌های صوت‌وتصویر فراگیر هم یک ظرفیت بسیار مهم است که قطعا روی آن برنامه‌ریزی خواهد شد.»

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904259

دیگر خبرها

  • دستگاه‌های فرهنگی برای توسعه و تنظیم‌گری باید اراده داشته باشند
  • جلوگیری از صادرات هرگونه کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • وزارت جهاد تذکر گرفت؛ جلوگیری از صادرات جهت تنظیم بازار ممنوع است
  • بارش برف بهاری/ رگبار و تگرگ در ۱۸ استان تا ساعاتی دیگر
  • صداوسیما مکلف به رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر شد
  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود
  • ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر
  • ارزیابی میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه در سازمان تنظیم مقررات